Wednesday, April 27, 2011

Dilema Nasi Lemak


Gua tergelak bila baca paper ada kajian mengatakan budak sekolah sekarang dah makin obes, atau dalam kata lain makin gemuk. Gua lagi tergelak bila gua baca lagi paper penjualan nasi lemak akan mula dihadkan kepada sekali seminggu di setiap sekolah.

Apa la bangang salahkan budak-budak obesiti kat makanan di sekolah?

Dari peraturan bangang macam tu baik buat peraturan dekat fast food. Customer yang nak beli makanan fast food kena tunjuk ID dulu macam nak beli rokok dengan arak.

Generasi gua membesar dengan nasi lemak juga and we turn out to be okay!

Dari pening-pening fikir benda bangang macam ni baik fikir macam mana nak tingkatkan perkhidmatan awam dalam negara ni, macam mana nak atasi masalah pengangguran dalam negara.

Dalam banyak-banyak benda yang jadi cover page paper tahun ni, ini benda paling bangang sekali.

Malu sikit dengan member-member kita di Jepun, Syria dan Libya, tak ada masa langsung fikir masalah obesiti.

fin.

1 comment:

nur wahida said...

mati la ngn mende ni..
saya suke nasi lemak! so?
p ah tutup mcD ngn KFC tu,jadah diam je org p sane? hish!~