Saturday, March 7, 2009

Gadis dari Sungai Petani Itu... (Prolog)

PROLOG

Sial.

Kian hari hidupku kian celaru. Semakin hari aku semakin gelisah. Sudah hampir seminggu aku tidak dapat tidur dengan selesa.

Sial.

Sudah berpuluh-puluh pil aku telan. Namun semua tu ibarat gula-gula yang rasanya larut di lidah aku ni saja. Tin-tin minuman keras yang bersepah-sepah tu. Hari ni saja sudah berpuluh-puluh tin ak teguk sebab nak mengurangkan tekanan ni.

Sial.

Dulu aku bukan macam ni. Mana ada perempuan yang tak kenal aku. Safwan. Sudah berapa ramai anak-anak gadis dekat Kuala Lumpur ni aku rosakkan. Aku tukar perempuan ibarat aku tukar baju je. Bagi aku, perempuan tu hidup untuk menghiburkan lelaki macam aku ni. Tapi, sejak hari itu, hidup aku ni dah tak tenteram.

Sial.

Kenapa perlu setiap hari aku bermimpi perkara yang sama? Kenapa perlu setiap hari perempuan jalang itu hadir dalam tidurku?

Sial! Sial! Sial! Sial!

Perempuan jalang! Kenapa hati ni susah sangat nak melupakan perempuan tu? Kenapa perlu aku ingatkan dia lagi? Bukankah aku dah dapat apa yang aku nak dari perempuan tu?

Sial.

Memang sial betul gadis dari Sungai Petani tu...

6 comments:

NaZZy Hall said...

Idea untuk menulis ni aku dapat semasa di kolej bersama rakan-rakan teaterku... Aku lebih gemar memanggil bentuk penulisan ni sbgai monolog dalaman rather than cerpen...

Actually, aku langsung tak pernah menulis... Ini just my way of saying, i could do things...

Org suka atau tak, terpulang...
Aku cuma mahu eksperikan diri aku...

Yg pntg, komen2 anda akanku hargai...

P/S : Nama dan watak tiada kaitan kepada mana-mana individu yg masih hidup atau telah mati...

yOuJiE.. said...

Bagus banget....mungkin suatu hari anda kan menjadi penulis terkenal..who knows ma..... a
keep it up... :)

E; said...

penulis kepala hotak, haprak!
kau pedajal tegar.
akanku tentang kau habis-habisan.

p/s: sial kau, pertama kali aku rasa rokok sangat kelat.

NaZZy Hall said...

this story is a tribute to you, opah...

thanks 4 being such a close friends...

sHieLa said...

hohoho...
aku tatau lak hg minat nulih ni...
huhu...
link la aku~

dinda said...

ntah ler... kinda luv 2 read ur writing... well nmpak cm brutal sket kasar bahasa ganas sana cn ckp melalut tp berisi... menarik pandangan minda...