Thursday, June 2, 2011

Cukup 1Malaysia




Siapa yang ada Twitter mesti tahu ada suatu topik tengah trending ni. Ini cerita pasal seorang budak remaja yang mengaku dia dah pernah main. Jadi semua orang nak cakap pasal hal tu, nak spam blog budak tu.

Mana orang yang nak, cari sendiri. Dah jadi trending topik kan Tweet dan FB dah, kalau tak dapat cari memang Tuhan tak nak bagi anda dapat dosa. Ataupun lagi elok tak payah cari, nanti ko sendiri akan judge budak tu.

So budak remaja ni mengaku dengan bangganya dia dah main dengan boyfren dia.

Since sex before marriage is a taboo here, memang ramai sangat yang spam blog budak ni konon nak bagi nasihat dan paling hina, maki dia.

Well, itulah 1Malaysia untuk kita. Bila ada benda ni semua orang bersatu padu kondem budak ni. Dan kita langsung tak tengok diri kita sendiri.

Ayat yang paling aku tak suka bila aku baca blog minah tu.


'Sebab awak berjuta orang dapat dosa.' Bangang sangat pemikiran tu. Dosa pahala semua atas usaha, amal diri sendiri. Ayah ko pergi masjid, pahala turun kat ko ke? Sepupu ko minum arak, dosa dapat kat ko ke?

Aku cukup bengang dengan orang macam ni. Konon berilmu nak nasihat orang tapi diri sendiri pun macam celaka.

Janji dapat spamming orang yang dilihat 100% berdosa oleh umum, so korang ingat dosa korang akan terhapus?

Get a Life people! Middle finger up!

fin.

7 comments:

wann afzan said...

malaysia boleh!

Ismeth Azril bin Shamsuddin said...

nk usha blog bdk tu..cm best je nk bace..haha~~

VFN said...

sbb yg mengutuk sume bajet mereka tu suci n tak penah buat dosa.. owh well,masing2 akan ada anak 1 ari nanti... wait & see...

Nani Othman said...

i think it's just dumb that people are making such a fuss about this. she's not the only who does it and makes it public. i'd say we join hands and help as much teenagers with this problem as possible.

~**Raw Honey**~ said...

haha,biasa la.org ingat sendiri hebat sgt.

~**Raw Honey**~ said...

p/s : I found that blog in a sec..lol wow ~ 2k+ follower ~ muahahah.

nur wahida said...

sedih. 2 je.
kalau kene kat batang idung best kan?? baru mulut senyap.