Monday, June 27, 2011

Astro dan Guest

Mula-mula gua nak mohon maaf dengan abang Guest. Mungkin dia terasa dengan bahasa gua yang terlalu kasar. Jadi mohon maaf, gua tak reti nak berpribahasa, tapi gua try juga lah sedaya yang mungkin.

Kalau-kalau abang Guest baca, gua harap abang Guest terhibur.

***

Okay. Saye dah komen pasal Astero awal dulu, sekarang saye nak komen lagi la pasal Astero.

Baru-baru ni di Dewan Rakyat ada dibincangkan apa relevannya Astero naik harga. Iyalah, harga naik tak naik sama juga gampangnya. Masa hujan masih tak ada siaran. Cerita ulang-ulang benda yang sama. Dan yang paling penting sifat kapitalis yang tinggi dalam jiwa abang Astero sekalian.

Dijawab begini lebih kurang oleh orang kerajaan yang berkaitan.

" Astero naikkan harga ni ada relevannya, lagipun bukan semua cenel naik harga. Sesetengah cenel saja naik harga. Lagipun boleh konsider juga sedikit sebanyak sebab tak banyak iklan dalam Astero kalau nak banding dengan tibi lain. Iklan dalam Astero pun promote rancangan Astero juga, so tak kira iklan sangat lah. "

Ini ibarat menarik rambut dari tepung ya abang Guest, pujian itu semata-mata untuk membodek Astero bagi menjamin Astero lebih banyak sponsor program 1Malaysia.

***

Dah tu orang nak komplen banyak betul CD cetak rompak kat luar sekarang ni. Abang Guest tahukah melanggan Astero First untuk 1 movie hanya RM15 dan ianya boleh ditonton untuk 15 orang kalau famili ramai, kalau kurang bahagi la dalam lebih kurang 4 macam tu. Lagi murah dari harga tiket wayang.

Jadi, adakah orang akan pergi menonton wayang Melayu? Ce abang Guest fikirkan dengan lebih teliti tanpa rasa bias jika abang Guest kerja dengan Astero.

p/s : Fak! Astero dah tutup link Maharaja Lawak dalam Astero!

fin.

1 comment:

say- O said...

memang habis kuat mungkin diorang nak perah duit rakyat. bala bala~