Saturday, June 11, 2011

Astro First itu Bangang!



Pengarah filem paling power pernah tweet benda ni. Gua rasa dia bersifat sinis sangat sebab masam dia tweet filem dia Nur Kasih the Movie tengah ditayangkan dan filem dia TAK ditayangkan di Astro First.

Kemudian malam tadi ada orang dah jadi pandai. Baca sini.

So ada orang dah sedar benda tu angkara Astro First. Benda ni bukan benda main sebenarnya, tapi dah setengah tahun baru sedar.

Tapi yang paling lahanat sila baca perenggan-perenggan bawah artikel tu. Katanya orang yang merakam tu boleh didakwa. Gua rasa benda ni bangang yang amat bangang.

Selagi ada Astro First, lu tangkap la mamat mana pun yang merakam. Akibatnya sama juga, akan ada lagi yang merakam. So benda tu akan berulang. So faking, just shut off the source which is Astro First itself!

****

Sebelum ni kerajaan bengang, karyawan pun bengang. Kononnya piracy menghancurkan kredibiliti industri perfileman negara. Tapi apa bezanya piracy dengan Astro First.

Gua sendiri tak akan susah-susah ke wayang kalau dah ada Astro First. Dan gua sendiri bukan minat sangat pun filem-filem Melayu.

Yang untungnya Astro. Yang jahanamnya filem Melayu.

Sebab apa Astro First tunjuk filem Melayu saja. Sebab orang Melayu bangang! Sebab nampak duit Astro tunjuk saja!

Lama-lama nanti tak payah ada wayang, filem Melayu keluar Astro saja terus!

****

Pagi tadi gua dengar kat Hot FM. Kerajaan nak dakwa website download movie yang tak sah. Means the like of syok.org, jieazzmovie.net is currently under harms way.

Sementara itu kapitalis Astro untung berjuta-juta.

Kerajaan pun turut belakang Astro.

Bangang jenis berikut-ikut.

fin.

5 comments:

say- O said...

memang kapitalis. habis la tak leh donlod game ah lepas ni.

Ismeth Azril bin Shamsuddin said...

yang ni gua stuju sangat..ape kejadah nye nk tutup web downloder tu..dlu ok je..cter melayu je tggu dlm sebulan lepas tyg wyg baru ade..skrg ni x smapi 2 mggu da kuar..gua nk tgk kl gengster pon sangkut memikirkan nnti ade je kuar yg donlodnye.

cacah said...

hmmm ada orang cakap... dia tengok filem cetak rompak tu siap ada logo astro first lagi...

Hafiz Al-Pazin said...

betul. aku pernah pg kedai makan. aku ingat tengok astro first rupenya aku tengok DVD....hampeh

n-ya said...

suka entry ni