Thursday, June 10, 2010

Modenisasi Negara Dunia Ketiga

Ini adalah karangan berbentuk fakta dan bukan provokasi. Dan tajuk tiada kaitan.

Dua kawan baik gua berbincang pasal bola sepak dan kenapa mereka tidak minat bola. Kata mereka, apa guna jerit-jerit pasal orang yang beribu-ribu kilometer jauh. Lain lah kalau sendiri yang main. Buat habis suara saja.

Betul lah tu. Gua pun setuju. Bahkan ramai lagi kawan-kawan gua yang berpendapat sedemikian. Bahkan orang kata hanya lelaki GAY saja tak minat bola sepak.

Ini sebab minat. Kamu pun mesti ada minat. Contoh minat mengumpul movie sampai sanggup membeli external 1 Tera yang ada power supply kat The Mines. Orang yang tak minat mesti cakap ni, 'membazir lah, lepas tengok terus delete lah'.

Ada juga orang yang sanggup beli grafik kad yang mahal semata-mata untuk main game. Orang yang tak faham (bukan Leha) akan komen 'Gila mahal, baik belanja aku makan'.

Oh. Ada juga orang yang tak minat Prince of Persia. Dan ada juga orang yang gila minat sampai tak putus-putus mesej gua masa gua tengok Porn... errr... Ponyo!!!

Konklusinya minat orang lain-lain. Gua tak kisah pun kalau korang tak minat bola sepak. Dan korang pelik orang jerit-jerit pasal bola. Itu normal lah. Orang mungkin akan cakap korang tak faham. Bukan. Cuma korang tak minat.

Itu normal. Lu minat atau tak bola, lu masih kawan gua. Gua tak pelik lu tak minat.

Lu mesti akan respek minat gua, samalah gua respek bila lu beli external 1T, grafik kad mahal atau fanatik sambal Fareez.

Sebab itu apa yang kawan akan buat untuk masing-masing. Respek.

=)

Gua tak tipu. Memang ada cerita Ponyo!!!

Fin.

3 comments:

say- O said...

usya web pasal grafik kad kat tenet pun kadang2 sampai 2 jam.

wann afzan said...

huhu..
gua x kate gua x respek lu bai...
x kesah pun org nk jerit2 minat bola bagai..
tp pnah gado dgn sorg laki yg minat gle babi kt bola...
gua x kesah mu kalah ke menang ke pe..
tp die xyah laa nk kutuk gua pasal mu..
pdhl bkn gua yg main..
so kt situ, dh timbulkn kegeraman kt para fanatik...
tp bkn lu..
sbb lu x kutuk gua pasal brazil lembab ke mende, kn?
kn??? *menimbulkan persoalan yg memerlukn kepastian*

Nazrin Saad said...

yg lu tulis panjang-panjang ni pehal? lwn tauke nmpk?

gua blm nk ngata pasal brazil lg. lgpn ngata lu easy sgt. sah2 gua menang. what UP??

plus, kalo wa kritik brazil pn sbb wa syg kt lu, wa xnk lu skg team yg xkuat derr.