Monday, May 30, 2011

Makcik-makcik

Ini entri balas kawan aku, Nurul Wahida.

Baca sini.

Gua takdahal dengan golongan besar makcik-makcik kat kampung gua. Seriusly. Kalau duduk kampung, internet, Astro First tak kenal tu apa ada hal sangat kan?

Yang aku angin ni kat sesetengah makcik yang berperangai macam yang gua nak nyatakan ni.

1. Jenis tunggu kenduri. Aku tak ada hal jenis pakai lawa-lawa nak pergi kenduri bagai. Tapi jenis compare kenduri aku tak tahan. Yang ni sedap, yang ni tak meriah. Woi, orang dah ajak pergi kenduri tu tolong bersyukur la weh.

2. Jenis bercerita hal orang masa makan. Orang ni nak buat rumah, orang ni kena ragut, orang ni tak makan nasi. Woi, trivial matter pun nak cerita masa makan apa hal? Tolonglah. Lain la kalau ada orang mati ka, perlu ziarah, derma dan sebagainya. Ni orang basuh rumah petang tadi pun nak cerita? Arghhhhhhh!!!!

3. Jenis fikir diri sendiri betul. Ini sebenarnya semua orang pun ada. Tapi bila it come to makcik-makcik bergaduh sesama sendiri sebab benda ni memang bangang sangat. Bila orang tegur kata orang cakap pandai.

4. Aku tak anti sangat dengan makcik yang suka melawa. Walaupun aku ni jenis tak suka melawa. Tapi kalau nak ke pasar pun nak bergincu memang sangat WTF la.

Ok. Tu ja. Kalau nak jadi makcik, jadilah makcik-makcik yang berhemah. Sekian.

fin.

2 comments:

~**Raw Honey**~ said...

a hahh ! sy tak nak jadi aunty !

nur wahida said...

WTFish aunty2 sekarang...
*kak syira tak bagi saya panggil makcik,tu guna aunty2*